Gepost door: seven | 26 april 2013

De handel en wandel van de dubieuze grondhandel

geo
In 2009 werd ik via de telefoon benaderd of ik grond wilde kopen. Er volgde wat mails & telefoontjes en men drong aan op een afspraak. Gelukkig ontdekte ik tijdig dat het een iets te glad verhaal was om de door de kavelhandelaar net aangekochte landbouwgrond à 5euro per m2 door te verkopen aan particulieren voor 10x-20x meer met een verhaaltje eromheen gelardeerd met ingekleurde luchtfoto’s/google maps kaartjes dat het vast ooit bebouwd zou worden. Het is via het kadaster eenvoudig na te gaan wat de voorgaande transacties van een kavel waren en wat die aankoop de eigenaar zelf kostte. Ook was er al enige aandacht in kranten te vinden over deze verliesgevende investeringen. Toen ik de verkoper meldde dat ik hun eigen inkoopprijs inmiddels wist en natuurlijk niet 10x hun inkoopprijs dokte terwijl ik ook gewoon zelf een boer kan benaderen om een stukje land nabij bebouwing aan mij te verkopen was de verkooppoging natuurlijk voorbij. Helaas kwam niet iedereen op het idee om voor 2euro info op te vragen bij het kadaster over de prijshistorie van een kavel getuige deze mail die ik jaren later ontving.

richland

Deze meneer stond niet alleen, alleen al in dat ene ‘project’ zijn minimaal 23 mensen in het verhaal getrapt.

De gemeente is sceptisch over `bouwkavels’ in Langedijk die op internet te koop worden aangeboden door Royal Real Estate (RRE). RRE is een ontwikkelaar/speculant die volgens de Kamer van Koophandel gevestigd is in de PC Hooftstraat 16 sous in Amsterdam. Het gaat om kavels in agrarisch gebied tussen de Nauertogt, de Veertweg en de Schagerweg (N245) in Broek op Langedijk, ten westen van de toekomstige woonwijk Westerdel. De gemeente benadrukt dat de kans zeer klein zo niet onmogelijk is dat er ooit gebouwd wordt op deze locatie. Volgens het Kadaster heeft RRE tot dusver 23 kavels verkocht. Geen van de kopers heeft vooraf informatie ingewonnen bij de gemeente. bron

Dit soort bedrijven verandert vaak na wat slechte pers gewoon van naam. RRE werd Richland (op welk adres toevallig ook de HQ van een failliet kinderdagverblijf zat waarvan de directeur rondreed met n 911 Carrera 4S, weet de staat ook waar die subsidie aan opgaat ) en ook Grondkapitaal, GVSN en Geo vastgoed te Haarlem zijn bedrijfsnamen die opduiken. Wat opviel was dat ik in 2011 weer benaderd werd, nu door ARMA projecten, die adverteert in oa het FD. Zelfde soort folders, zelfde telefoonnummer en zelfde verhaal als Geo vastgoed, alleen met weer andere kavellocaties. Voor een indruk hoe men u tracht te bedotten, zie deze gemailde folder. Nog altijd lopen er koeien. Kortom, ijs & ijskoude grond, de kans dat een projectontwikkelaar echt warme grond van de hand doet voor een te lage prijs is natuurlijk nihil. Zoals zo vaak met investeringen, te mooi om waar te zijn.

Update: Kennelijk werken dit soort bedrijven met ‘bevriende’ notarissen: ‘Hoewel iedereen gerechtigd is een eigen notaris uit te kiezen, adviseren wij u gebruik te maken van onze notaris. Deze is gespecialiseerd in overdracht van percelen en is bekend met onze werkwijze, hetgeen de overdracht alleen maar bespoedigt.’

Update2: De AFM (autoriteit financiële markten, de toezichthouder van de overheid is ook wakker ‘De gepresenteerde waardeontwikkeling van landbouwgrond door wijzigingen van bestemmingsplannen is vooralsnog niet waar gemaakt.’ & ‘De prijs die de consument betaalt voor de grond is vaak een stuk hoger dan de prijs die de verkoper heeft betaald. Die betaalt vaak de veel lagere, huidige marktwaarde van de grond. Het is daarom belangrijk dat consumenten zelf goed onderzoeken of de gevraagde prijs marktconform is. Bij het Kadaster kan men gegevens opvragen, zoals recente verkoopprijzen van de grond die wordt gekocht.’ & ‘onderzoek verricht naar zesendertig mogelijk illegale aanbieders van en twaalf mogelijk illegale bemiddelaars in beleggingsobjecten. Dat heeft geresulteerd in meerdere handhavingmaatregelen. ‘ Bron: AFM Let wel, voor de verkoop aan de klant kunnen meerdere fictieve transacties zijn geweest om een hoge waarde te suggereren. Het is dus verstandig niet alleen de laatste transacties te bekijken, maar ook transacties verder daarvoor.

Update3 FD won een prijs, de datategel  voor een onderzoek naar het resultaat van dit soort beleggingen. CBS: ‘Wie zijn de verkopers van de gronden op een bepaalde locatie? In een eerste onderzoek vonden we 25 betrokken bedrijven.’ De journalisten lokaliseerden alle stukjes grond per eigenaar op kaarten, daarbij gebruikmakend van een algoritme van kaartenmaker Esri.
Uiteindelijk bleek op de verkochte stukjes weiland nog nooit een huis gebouwd te zijn.’ CBShttps://www.cbs.nl/nl-nl/corporate/2020/25/cbs-datategel-voor-complex-onderzoek-naar-grondspeculatie


Responses

 1. Kent iemand vastgoedinvesteringen bv te Haarlem
  Weer een die grond wil verkopen nu in Purmerend

 2. Vastgoedinvesteringen te Haarlem is een afstammeling van GEO vastgoed, tot op heden bieden ze het nog steeds aan in Purmerend.
  Het blijft misleiding NIET intrappen dus!

 3. Kent iemand Royaal Vastgoed te Zaandam? Ze bieden grond aan in Veghel.

 4. Ik ben net gebeld door de gemeente Veghel. Dit blijkt dus ook een oplichtingspraktijk te zijn, want de kavel die aangeboden wordt zal nooit, met de nadruk op nooit een woonbestemming krijgen!!!
  Bij deze dus mensen NIET intrappen. Dat wij er niet ingetrapt zijn komt wel door jullie site, waardoor ik inderdaad met de gemeente ben gaan bellen.
  Ze waren ook al benaderd door andere mensen.
  Jullie site heeft zijn nut dus goed bewezen! Bedankt!

 5. Hie rook nog een http://grondvisienederland.nl/ Zelfde aanpak als beeschreven.

 6. VGI Vastgoed valt ook onder GEO Vastgoed. Iemand hier recente ervaringen mee?

 7. Ben ook benaderd door VGI Vastgoed, maar als het valt onder GEO Vastgoed ben ik bang dat het niet te vertrouwen is. Iemand hier ervaring mee?

 8. ik ben door VGI benaderd ( ik weet niet hoe ze aan mijn adres gegevens komen ) om grondstukken aan te kopen in Purmerend ,hoofddorp west en bergen op zoom.
  ze zijn aan de telefoon erg opdringend voor een persoonlijk gesprek, wat mij al argwanend maakt, het verhaal is te glad, als het werkelijk zo is dat er in 5 jaar 20 tot 25% winst gemaakt kann worden , dan zou toch half nederland in de rij staan .
  alles wat te mooi lijkt is meestal niet waar.

 9. In tegenstelling tot bovenstaande berichten heb ik wel goede ervaringen met VGI vastgoed. Ik heb een bod gekregen van een ontwikkelaar op mijn grondstuk in Bergen op Zoom waar ik 25 euro m2 ga verdienen, wellicht geen vetpot, maar toch een leuk rendement. We hebben 2 jaar geleden ook al eens wat verdiend met het verkopen van een aantal kavels die ze hebben doorverkocht voor ons toen we omhoog zaten door familieomstandigheden, dus bevreemd het me dat de ervaringen zo negatief zijn. Nu mijn vraag: Zijn jullie al klant bij ze? of berust dit louter op aannames?

  mvg K. Prins

  -edit: Beste ‘Prins’ Laat mij raden, dit was een reactie van een wel/nietbestaand iemand die reclame in de comments maakt om mensen die twijfelen alsnog zand in de ogen te strooien. Let wel, de AFM (Autoriteit Financiële Markten, de toezichthouder van de overheid) schrijft ‘De gepresenteerde waardeontwikkeling van landbouwgrond door wijzigingen van bestemmingsplannen is vooralsnog niet waar gemaakt.’ & ‘De prijs die de consument betaalt voor de grond is vaak een stuk hoger dan de prijs die de verkoper heeft betaald. Die betaalt vaak de veel lagere, huidige marktwaarde van de grond. Het is daarom belangrijk dat consumenten zelf goed onderzoeken of de gevraagde prijs marktconform is. Bij het Kadaster kan men gegevens opvragen, zoals recente verkoopprijzen van de grond die wordt gekocht.’ https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2013/apr/risico-grondbelegging en zo zijn er talloze waarschuwingen, ook in diverse landelijke dagbladen. Dat een bedrijf zo vaak van naam wisselt zegt feitelijk alles over deze oplichtingspraktijk. /edit

 10. Afgelopen dinsdag heb ik ook iemand bij mij gehad van VGI. Ze boden grond aan in Bergen op Zoom voor 55 euro per m2. Men verwachtte (lees; wisten bijna zeker) dat dit binnen 3 jaar 82 euro per m2 waard zou zijn. Dergelijke verhalen doen bij mij alle alarmbellen rinkelen. Dit zou namelijk een rendement betekenen van 15% op jaarbasis. Als dingen te mooi lijken om waar te zijn, dan zijn ze meestal niet waar. Ze bellen na de afspraak vervolgens heel snel op. Ze gunnen je vooral geen tijd om je er in te verdiepen. Toen ik aangaf er toch vanaf te zien, zei de man “Ach nou ja, bergen op Zoom is toch al uitverkocht”. Die uitspraak bevestigde wel zo’n beetje al mijn vermoedens…. Ik kon nog wel in Purmerend wat doen maar dat zou 7…10 jaar duren voordat er “geoogst” kan worden. 10 jaar wachten om te zien of ze hun beloftes waar kunnen maken is me te lang. In die tijd zijn ze waarschijnlijk al weer 5 keer van naam veranderd.

 11. deze week al een paar keer gebeld door royaal vastgoed over veghel buiten oude ontginning, mooi verhaal en globaal klopt het. Er worden daar tzt 150 huizen bij gebouwd. Het kavel dat royaal vastgoed probeert door te verkopen blijft helaas een mooie groen strook. Makkelijk te checken bij de gemeente zoals iemand hier boven al gedaan heeft maar ook duidelijk in het bestemmingsplan. Het is wel even vormpjes zoeken van de kavels want er zijn andere nrs. Zie :

  Klik om toegang te krijgen tot Veghels-Buiten-Oude-Ontginning-2015_Toelichting-def.pdf

 12. Ik ben benaderd daar VGI Vastgoed voor een project Almere Overgooi waarvoor ze kavels verkopen. Ze beweren dat hun fase 5 binnen 2 jaar wordt opgekocht door een project ontwikkelaar omdat fase 1 t/m 4 al is verkocht en er al gebouwd wordt. Het ziet er mooi uit maar wil weten of mensen ervaringen hebben met VGI Vastgoed en of er mensen zijn die ook in dit project zitten?

 13. Even hier boven goed lezen en de gemeente bellen.

 14. Enige tijd geleden benaderd door ROYAAL VASTGOED te Zaandam. Ze bieden grond aan in Veghel. Trap er niet, wat ze aanbieden zal de eerste 40 jaar niet gebouwd worden volgens de gemeente. Deze oplichters zijn waarschijnlijk zelf in de maling genomen toen ze het perceel aankochten en proberen nu slachtoffers te vinden. Laat je ook niet verleiden omdat de website proffesioneel overkomt. En wat toevallig de Facebookpagina is pas een jaar oud, hoe zou dat nou komen, stonden er op het oude account allemaal positieve reacties? En trap ook niet in die positieve reactie’s die hun hebben staan onder de pagina ervaringen op hun website, (https://www.royaalvastgoed.nl/ervaringen/), dit kunnen ze zelf in beheer aanvullen! Dus als je gebeld wordt door het vastgoedbedrijf Royaal vastgoed uit zaandam, direct ophangen of gewoon een afspraak maken en ze voor niks laten komen. Wat ze ook aanbieden, er zal altijd een luchtje aan zitten bij dit vasgoedbedrijf!

 15. iemand ooit gehoord van RN vastgoed? Of is dit eenzelfde laken een pak?

 16. VGI is gewoon een solide partij die ik geloof al sinds 2005 actief is. Ik heb meerdere stukken grond gefaseerd via hun aangekocht naar volle tevredenheid. Uiteraard zullen ze er aan verdienen maar dat doen de participanten ook. Dat heet win-win. Lasterlijke jaloerse onzinpraat verspreiden is nogal laag.

 17. kent iemand RN vastgoed uit Beverwijk? wat zijn de ervaringen?

 18. LHP bv hetzelfde verhaal goed contact ook nog na de aankoop nu onbereikbaar. De heer Anton Wouters (valse naam) en Casper van spankeren.
  Valse verkoopcontracten enz enz .

 19. RN Vastgoed heeft mij ook gebeld.
  Ze willen in Haarlem grond verkopen dat een waarde heeft van 3-6 E/m2 voor 60 E/m2 met het verhaal dat het bouwgrond gaat worden. Dat is 10-20x de werkelijke waarde van de grond.
  Ik heb de gemeente Haarlem gevraagd of zij er wat van weten. Het frontoffice gaf aan dat ze er niets van wisten maar dat “de grond inderdaad in stukjes is geknipt alsof het verkocht zou worden”. De grond is echter “argrarische grond met natuurwaarde” en “het is uitgesloten dat dit bouwgrond wordt” en “het heeft een bestemming die bebouwing niet toelaat”.
  Zegt mij genoeg en als je meer wilt weten, bel zelf even met Haarlem. De enige die hier geld aan gaat verdienen is RN Vastgoed.
  Ik weet niet of er al mensen in de grap getrapt zijn, maar die hebben een duur stukje gras gekocht. Kun je misschien nog wel lekker op BBQ-en in de zomer.

 20. Bedankt voor de tip. Ik stond bijna op het punt om in te stappen en een stuk te kopen in Haarlem bij RN vastgoed. Op de tekening ligt de grond vlak naast een woonwijk. Ik heb een slechte ervaring met RDW vastgoed. Die wilden een stuk bouwgrond verkopen voor woningen.
  Bij navraag bij de gemeente bleek dat er niks van klopte. Er mocht niet worden gebouwd. Voor bijna al die grondverkopers geld: veel beloven en uiteindelijk gebeurd er niets met de grond.

 21. Ook bedankt voor bovenstaande informatie. Gisteren gesproken met RN Vastgoed en ook de brochure toegestuurd gekregen. Ik heb de vraag gesteld waarom er niets in de brochure staat over wijziging bestemmingsplan en timing daarvan. Kreeg een verwacht antwoord dat dit geen korte termijn investering is. Ik heb maar niet verteld dat ik al wat meer informatie had ingewonnen. Zojuist dus ook de heer Van der Tuin van RN Vastgoed verteld dat ik niet geinteresseerd ben. Hele vreemde reactie dat ik dit gisteren ook wel had kunnen weten. Goed nadenken voordat je een investering doet!

 22. In het kader van het opstarten van een collectieve rechtszaak zijn wij op zoek naar kopers van grond die met deze partijen in zee zijn gegaan. Hoe meer hoe beter. We zien berichten en details graag tegemoet op dejong@hupkesadvocaten.nl

 23. Ik heb grond in Almere overgooi van Grondontwikkeling Nederland. Van dit bedrijf heb ik ook grond in Amstelveen (de Scheg) gekocht. Over beide percelen ontvang ik zo nu en dan positieve berichten echter resultaten blijven uit. Bij de Scheg hebben ze een geschil met de gemeente en bij Overgooi. problemen met een tweede partij wat in hoger beroep wordt uitgevochten.
  Volgens informatie van Grondontwikkeling.

 24. Ik ben benaderd door TK Vastgoed. Zelfde soort verhaal. Ook grond in Purmerend die zij willen verkopen aan mij. Prijs van €70/m voor agrarische grond. Nogal veel, want normaal liggen prijzen voor weiland tussen de 5 en 7 euro en akkerbouwgrond tussen de 7 en 10 euro. Maar dit komt doordat het hele warme grond zou zijn en zij hebben al kosten gemaakt die erin verwerkt zitten. Gelukkig kan ik het over 5 jaar voor €150 doorverkopen aan een ontwikkelaar. Ik geloof dat dit allemaal toch iets te ideaal klinkt om waar te zijn. Dus een beetje onderzoek gedaan.
  Let op mensen! Zelfs als de Gemeente de grond wel wil ontwikkelen, kan de versnippering voor problemen zorgen.

  Klik om toegang te krijgen tot 2018-04-24-Artikel-versplintering-van-gronden.pdf

 25. Het is aan ons of wij vertrouwen in mooie praatjes .Toch zijn er grenzen. Ik heb in 2011 van Grondkapitaal B.V Vastgoedontwikkelaar in Utrecht een stukje grond gekocht In Sliedrecht . Vooruitzichten : tekort aan bouwgrond, locatie uitermate geschikt voor de bouw ,de bestemmingswijziging was kwestie van enkele jaren. In geval dat ik de grond wilde kwijt zou ik door de Grondkapitaal geholpen worden .
  Nu na 8 jaar zonder enig bericht gekregen te hebben probeer ik achter te komen hoe de plannen zijn, de huidige waarde van de grond en de verkoopmogelijkheden.
  Slechts een van mij tig telefoons werd opgenomen en er werd mij beloofd de informaties te geven. Dat is al maanden geleden,bleek loze belofte.. Mijn telefonische verzoeken en gelezen e-mails worden niet beantwoord .
  Dus dat is Grondkapitaal B.V. Iemand ook ervaring mee?
  De juridische stappen zullen moeten volgen.

 26. RN Vastgoed! Telefonisch benaderd en uiterst dwingend gesprek. Vrij onprettig en onvriendelijk wanneer men er achter komt dat ik niet op het “zeer lucratieve Abcoude project met gegarandeerd 12% winst” in ga.

  Trap er niet in!

 27. Ik ben 2 jaar geleden gebeld door VGI en kreeg fraaie brochures thuis. Maar omdat ik er weinig vertouwen in had, na grondig onderzoek over de betreffende locaties, had ik ze uiteindelijk afgewimpeld. Al ging dat niet makkelijk, ze zijn erg volhardend. Ik was in een grijs verleden op dezelfde manier benaderd en moest diep in mijn geheugen graven, maar ik kwam er uiteindelijk achter na een gelezen artikel.Ze hadden ook in het teakhout gezeten (erg populair eind jaren 90)
  Deze week werd ik weer gebeld, de eerste keer was ik er zo van af, maar de tweede keer niet zo gemakkelijk. De eerste persoon zou ontslagen zijn, toen ik zei dat ik al benaderd was en geen interesse had. Afijn ik was benieuwd naar de locatie dus liet me de folder toesturen. Ik heb deze echt net ontvangen. Wat me direct opviel was dat er een ander logo op stond. Ik had gelijk mijn oude email gecheckt en zag dezelfde soort folder alleen een ander bedrijf met een nieuw adres. Genoeg reden voor nog meer argwaan.
  Zojuist heb ik de kvk van beide bedrijven gecontroleerd in het handelsregister
  Onder een hele rits van handelsnamen die onder 12 provincien vastgoed bv vallen, staat bij de vervallen handelsnamen VGI vastgoed , vastgoedinvesteringen BV en ook de al vaker genoemde ARMA projecten bv
  De nieuwe folder was van het bedrijf Hollandsche Vastgoed Combinatie ook uit Haarlem (in kvk op ander adres, maar het zijn dezelfde mensen)
  In dit geval ging het over een stuk grond tussen Poortugaal en Rhoon. Het kostte niet veel onderzoekswerk om er achter te komen dat hier nog heel lang niet op gebouwd gaat worden.
  Ik kwam ook een mooi stuk tegen in de FD over grondspeculatie
  https://fd.nl/weekend/1296801/grondspeculatie-in-nederland-vergeefs-wachten-op-de-hijskranen?utm_medium=social&utm_source=email&campaign=SHR_ARTT_20190814&utm_content=weekend
  Dus trap niet in hun mooie praatjes, ze zijn er alleen op uit om het geld uit je zakken te kloppen
  Wybenga advocaten bereiden een Collectieve claim grondspeculanten voor, maar ook dit is compleet zinloos. Ga er maar van uit dat als je op deze manier grond heb gekocht, dat je het geld kwijt bent. De bedrijven gaan failliet na een tijdje en ze gaan weer verder met een nieuwe BV. Wanneer er genoeg slachtoffers zijn gemaakt, gaan ze weer failliet.
  Beste mensen pas op!!!!

 28. Beste Mike, Wij zijn ook gebeld voor het abcoude project maar waar kan ik informatie inwinnen over deze kavel, weet je dat toevallig?

 29. Ben ook gebeld voor project Abcoude en er is bij de gemeente Abcoude
  helemaal niks bekent over deze locatie.

 30. Heeft iemand ervaring met TK Vastgoed ?

 31. Wie kan mij helpen wil leren fouten te voorkomen.
  Mijn doel iets kopen wat binnen 10 15 jaar iets kan worden

 32. Coen, je kunt mij bereiken per mail op dpoadviesbv@ziggo.nl

 33. Graag kom ik in contact met slachtoffers van SGO Projecten, ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV of andere gelieerde vastgoed namen waar men lauwarme grond oftewel landbouwgrond heeft gekocht waarop mogelijk ooit bouwplannen gaan komen, zodat we deze oplichting gezamelijk kunnen aanpakken. Mail uw verhaal naar koosdak@gmail.com Alvast dank.

 34. Kent iemand http://www.ybprojecten.nl uit Hoofddorp. YBprojecten bied grond aan om te investeren en koeien op te laten lopen.

 35. ik werd ook door SGO projecten gebeld. Na ontvangst van een mail met informatie over grond in Amsterdam…. gegoogeld op een van de slogans uit de folder. haha, raak : dezelfde slogan wordt gebruikt door oa : Robos realisatie , RPC teslin en tk-vastgoed.
  Zegt mij voldoende, NIET intrappen

 36. Iemand ervaring met HVC Vastgoed BV (Amersfoort)? Bieden land aan in Purmerend-Kwadijk.

 37. Correctie, HVC zit in Beverwijk. Ik vind geen negatief nieuws over ze, en het verhaal dat er spoedig (bij) gebouwd gaat worden in de Purmerend regio is ook best overtuigend. Ze zeggen dat ze al 13 jaar bestaan… iemand ervaring?

 38. Over HVC grond Purmerend-Kwadijk: Ik heb de gemeente Purmerend gecontacteerd per email en hoewel Kwadijk nu bij gemeente Edam-Volendam hoort, heeft gemeente Purmerend netjes teruggebeld met de informatie dat daar voorlopig niet zal worden gebouwd; 10.000 woningen zullen komen in reeds stedelijk gebied. Daarna is het plan om naar in het westen (De Wormer) te bouwen, en daarna gaat Purmerend met gemeente Beemster fuseren waardoor er daar weer meer mogelijkheden zullen ontstaan. Volgens de gemeente Purmerend, die de gemeentelijke (bouw)plannen van Edam-Volendam ook goed kennen zullen de percelen die HVC aanbied blijven bestaan als volkstuintjes voor afzienbare tijd en raden de investering dus af. Er wordt gerefereerd aan de site Purmerend2040.nl waar ook in staat “Omdat Purmerend in het midden ligt van prachtig groen landschap zullen we een flink deel van de verstedelijking binnen de gemeentegrens moeten realiseren. Dit betekent meer huizen binnen de bestaande stad.” (p.2).

 39. Heeft er iemand ervaring met YB projecten. Ze hebben nu een stuk grond in Heemskerk voor woningbouw. Weet er iemand hier meer over? Is dit wel een betrouwbare partij?

 40. Graag kom ik in contact met slachtoffers van ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV, HVC Vastgoed te Beverwijk. U kunt mij bereiken via: John.demooij@gmail.com

 41. Mensen pas op voor het bedrijf HVC Vastgoed in Beverwijk! OPLICHTERS

 42. Beste investeerders. Pas op voor het bedrijf HVC Vastgoed (In het verleden: ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV) in Beverwijk.

 43. Beste investeerders,

  Pas op voor het bedrijf HVC Vastgoed. Ongewenste telefoontjes, brutale verkopers. Bedrijf is ook in de afgelopen jaren meerdere keren van naam veranderd. ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV.

 44. Beste investeerders, dankjulliewel! Zelf ben ik door SGO projecten benaderd voor het perceel in Amsterdam. Eerste verhaal lijkt nog plausibel maar dat verandert snel als je naar de details gaat kijken. Verder wil ik zo weinig mogelijk tijd aan ze kwijt zijn maar er viel me wel iets op:
  Bovenstaande comment van ‘By: K Prins on 12 juli 2017 at 14:23’ over VGI vastgoed was erg positief. ‘Toevallig’ geeft dhr. K Prins op google SGO projecten ook 5 sterren……

 45. Heeft iemand ervaring met TK Vastgoed?

  MVG Teun

 46. Vorige week gebeld door HVC Vastgoed. Gesproken met Stephan Uitendaal. Pas op voor deze jongen. Onwijs brutaal en totaal geen respect. Ik zal ook contact opnemen met de ACM want dit soort praktijken hou ik totaal niet van.

 47. Beste investeerders,

  HVC Vastgoed in Beverwijk pas op voor dit bedrijf. Stelletje oplichters zijn het. Even bij de KVK informatie ingewonnen. Blijkt dus dat het bedrijf meerdere keren van naam is veranderd. ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV.

  Als je op internet gaat zoeken kan het je het volgende vinden:

  https://armaprojekten.wordpress.com/tag/oplichting/
  https://www.quotenet.nl/zakelijk/a165279/bindend-beleggingsadvies-laat-grond-links-liggen-165279/
  http://jageze.blogspot.com/2011/10/land-oplichterij-fraud-groza-bv.html
  https://armaprojekten.wordpress.com/tag/oplichting/
  https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200226_73197905?utm_source=google&utm_medium=organic

  Dit heeft allemaal met de medewerkers en de directeuren te maken die het bedrijf hebben opgericht of nog aan het roer staan. Nogmaals pas op.

 48. Kent iemand IGN vastgoed ook een bedrijf uit Haarlem. ze hebben ook al een rechtszaak gehad vanwege een oplichting,

  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2017:10006

  Heeft dit bedrijf resultaten behaald?

  graag meer info aub.

 49. Ook ik ben benaderd door een dergelijke grondaanbieder/verkoper en ben me gaan raadplegen op het internet. Maar als ik hier de reactie op deze blog lees dan kan ik eigenlijk alleen maar concluderen dat het niets te maken heeft met de investeringen in grond nog de bedrijven die genoemd worden maar meer met de mensen die de reactie plaatsen. Als het nu zo is dat je een vraag hebt of antwoord wil hebben op zaken die met een dergelijke investering te maken hebben is het wenselijk de bedrijven te contacten en die aan de tand te voelen. Dat is ook precies wat ik gedaan heb en daar ben ik veel wijzer van geworden dan de reacties die hier allemaal geplaatst worden. Maar wat ik in deze het meest kwalijk vind is de naming and shaming die hier plaats vindt, serieus een kwalijke zaak. Na enig huiswerk te hebben gedaan en er klopt er maar weinig van wat er op deze blog geschreven staat. Ik heb zelf besloten om grond als investering niet aan te gaan vanwege mijn leeftijd. Ik wens u veel wijsheid en verdiep u in zaken door informatie in te winnen bij de bron en niet op dit soort platforms waar een wirwar aan meningen geplaatst wordt.

 50. Beste Bas,

  Volgens mij heeft u dan niet goede research gedaan. Alle bedrijven die grond aanbieden hebben in het verleden nooit een resultaat geboekt. Ook veranderen bedrijven vaak van bedrijfsnaam. Ik Heb ook nog even contact gehad met de AFM.

  https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2013/apr/risico-grondbelegging

  Als je dit leest weet je eigenlijk genoeg.

  Consumenten krijgen bij een aanbod van een belegging in grond vaak een rooskleurig beeld voorgespiegeld. Door schaarste, tijdsverloop en/of speculatie met een wijziging van het bestemmingsplan zouden hoge rendementen kunnen worden gehaald. Daarbij bieden sommige partijen grondbeleggingen aan als alternatief voor een spaarrekening. De AFM wijst erop dat grondbeleggingen aanzienlijk hogere risico’s kennen dan spaarrekeningen en in haar ogen daarom geen geschikt alternatief zijn.

  De gepresenteerde waardeontwikkeling van landbouwgrond door wijzigingen van bestemmingsplannen is vooralsnog niet waar gemaakt. Zeker nu de grondprijzen onder druk staan, is het de vraag of de voorgespiegelde rendementen realistisch zijn. Daarbij komt dat consumenten ook een (veel) hogere prijs betalen dan de verkoper heeft betaald wat het voorgespiegelde rendement onzekerder maakt. Als de grond of de aanbieder zich in het buitenland bevindt, ontstaat er extra risico voor consumenten. Dat maakt het namelijk lastiger om te controleren wat er met hun ingelegde geld gebeurt en om de aanbieder aansprakelijk te stellen wanneer iets niet in orde is.

  De AFM houdt sinds 2008 verscherpt toezicht op aanbieders van grondbeleggingen. Er is sindsdien onderzoek verricht naar zesendertig mogelijk illegale aanbieders van en twaalf mogelijk illegale bemiddelaars in beleggingsobjecten. Dat heeft geresulteerd in meerdere handhavingmaatregelen.

  Dus helaas het huiswerk wat u heeft gemaakt is onvoldoende.

  Beste mensen nogmaals investeren in grond NIET DOEN.

 51. Beste Peter,

  Fijn dat u mij scherp houd en laten we vooropstellen dat ik geen specialist ben op dit gebied dat het duidelijk is dat men moet opletten om dergelijke gronden aan te kopen, in de basis moet men altijd met veel zorg een belegging of investering beoordelen en kundig advies inwinnen.

  Maar ik moet wel zeggen dat de investering in grond bij mij nog steeds wel interesse wekt. Ondanks dat men een hogere prijs betaald dan de agrarische waarde lijkt het er op dat er toch wel geld verdiend word.
  Stel dat een locatie/grond interessant ligt voor een toekomstige ontwikkeling dan is toch logisch dat er meer betaald word dan de agrarische waarde. Gemeente, bouwbedrijven en zelfs grote verzekeraars betalen toch ook jaren lang hogere bedragen dan agrarisch als ze het willen hebben. Mijns inziens kopen zij het ook met een knipoog op winst. Deze handel is niets nieuws wat dat betreft.

  In het jaar 2013 waarschuwende de AFM zo te lezen in uw link, echter in datzelfde jaar kocht een dergelijk grondbedrijf grond aan de oostkant van Hoevelaken aan wat nu door de investeerders met een flinke winst is verkocht. Ik heb de indruk dat resultaten van dit soort investeringen nog in de kinderschoenen staan. Enigszins logisch gezien de tijd die het in beslag neemt om resultaat te behalen.

  Als u via Google zoekt komt u dat vanzelf tegen.
  (Ik plaats bewust geen linkjes of namen dat gebeurd hier al ten rechte of ten onrechte meer dan voldoende), maar het is vrij eenvoudig te vinden.

  Maar kijkende naar de huidige krapte op de woningmarkt en uitzinnige noodzaak voor huisvesting die niet binnenstedelijk opgelost kan worden zullen er meer van dit soort resultaten ontstaan en zitten de aanbieders er wellicht niet helemaal naast.
  Voor mij zijn deze looptijden nog veel te lang gezien mijn leeftijd. Maar interessant blijf ik het wel vinden en zal het ook zeker blijven volgen.

  Wat ik wel merk is dat er duidelijk een heel groot verschil is tussen de verschillende aanbieders. Wellicht een idee om ze onder een keurmerk te laten werken. Dat beschermd de investeerder ook weer meer.

  Ik adviseer niemand om het wel of niet te doen dat is aan mensen met de juiste kennis van zaken.

 52. Beste investeerders,

  Zoals jullie allemaal wel weten is investeren in bedrijven die grond aanbieden en niet aangesloten zijn bij de AFM erg onverstandig.
  Ik ben toevallig nu al een aantal keer benaderd geweest om te investeren in grond. TK Vastgoed, IGN Vastgoed en HVC Vastgoed in Beverwijk (vroeger VGI Vastgoed, ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV.) Deze bedrijven hebben in de afgelopen 10 jaar geen resultaat geboekt.

  We weten allemaal wel dat de agrarische grond tussen de 5-10 euro inkoop is en deze bovenstaande bedrijven zetten het in de markt tussen de 50-80 euro m2. Ze gebruiken bevriende notarissen en zodra je zo’n aankoop doet draagt uzelf alle risico’s.

  Veel bedrijven die grond aanbieden veranderen ook niet voor niks elke keer van bedrijfsnaam. Meerdere rechtszaken kan je online vinden en daar is een reden voor.

  Ik heb nu met meerdere partijen gesproken en is wel duidelijk:

  Investeren in grond NIET DOEN!!!!

  Ga het internet op bel de gemeente op en dan komt u erachter dat alles wat er verteld is NIET waar is.

  MVG Paul

 53. Beste Investeerders, Heeft er iemand meer informatie over Vastgoedplan Nederland. Met name over het project in Neck.
  Met vriendelijke groet, Hans

 54. Beste Hans,

  Vastgoedplan Nederland is een afstammeling van Grondontwikkeling Nederland. Meerdere rechtszaken gehad dus als ik u was niet in zee gaan met dit bedrijf.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

 55. Beste investeerders,

  Pas op voor het bedrijf HVC Vastgoed in Beverwijk. Vervelende mensen aan de telefoon die blijven bellen. Meerdere keren aangegeven dat ik niet meer gebeld wilt worden en toch doorgaan.

  Bedrijf is ook in de afgelopen jaren meerdere keren van naam veranderd. ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV.

  Ik heb begrepen dat men bezig met een collectieve rechtszaak tegen HVC Vastgoed in Beverwijk.

  Meer informatie volgt.

  Met vriendelijke groet,

  Pascal

 56. Iemand ervaring met YB Projecten uit Hoofddorp die een vergelijkbare aanbieding doen inzake grond in Heemskerk? Zijn deze betrouwbaar?

 57. Zojuist telefonisch contact gehad met Gemeente Heemskerk en vernomen dat er absoluut geen plannen zijn om ten noorden van Heemskerk te bouwen. Het verhaal van YB Projecten dus niet geloven!! Trap er niet in!!

 58. Beste investeerders,

  Gisteren contact gehad voor de zoveelste keer met het bedrijf HVC Vastgoed in Beverwijk. Proberen al jaren lauw/warme grond te verkopen maar nooit resultaten geboekt.

  Mijn advies voor iedereen: Ga niet in zee met dit bedrijf.

  Als u een beetje onderzoek doet kom je er dus ook achter dat ze meerdere keren van bedrijfsnaam zijn veranderd. (VGI Vastgoed, ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV.)

 59. Ik snap nog steeds niet dat deze oplichters niet achter de tralies verdwijnen.

  Onbegrijpelijk , ik ben een keer goed opgelicht door een boilerroom en als ik wist wie hier achter zat , zat ik nu in de gevangenis .

 60. Ik ben ook benaderd over grond kopen in het buitenland, hebben mensen hier ervaring mee?

 61. Ik begrijp alle klachten over de grote aantallen Grond aanbieders, maar er is wel duidelijk verschil tussen de verschillende aanbieders. Blind gaan op wat de Gemeente zegt is ook twijfelachtig want de Gemeente is ook niet gebaat bij de versnippering van grond. Maar in het verleden waren het de Gemeentes die de grond van de boeren kochten en daarna doorverkochten aan Project Ontwikkelaars. Maar Gemeentes door het hele land hebben de boot gemist en in dat gat zijn de Grond aanbieders gesprongen. 3 jaar geleden stond er een bord van de Gemeente Amstelveen nooit zou gaan bouwen in de Scheg,…..het duurt wel lang, maar gaat wel gebeuren. Investeren in grond is voor de langere termijn en je moet je niet laten leiden door de geprognotiseerde opbrengsten die de Grond aanbieders op tafel leggen en niet alles is goed,…..kijk vooral even voor je koopt.

 62. Graag kom ik in contact met slachtoffers van SGO Projecten, ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV of andere gelieerde vastgoed namen waar men lauwarme grond oftewel landbouwgrond heeft gekocht waarop mogelijk ooit bouwplannen gaan komen, zodat we deze oplichting gezamelijk kunnen aanpakken. Mail uw verhaal naar koosdak@gmail.com Alvast dank.

 63. Beste investeerders,

  Ik ben op zoek naar mensen die opgelicht zijn door HVC Vastgoed in Beverwijk. Meerdere keren van bedrijfsnaam zijn veranderd. (VGI Vastgoed, ARMA Projecten, GEO Vastgoed, VGI Projecten, De twaalf Provincien Vastgoed BV.)

  Graag reageren op de onderstaande post.

  MVG

 64. [quote]Zojuist telefonisch contact gehad met Gemeente Heemskerk en vernomen dat er absoluut geen plannen zijn om ten noorden van Heemskerk te bouwen. [/quote]

  Ik ben hier ook over benaderd en ik lees nu in de lokale media dat de gemeente de mogelijkheden onderzoekt om woningen op deze locatie te bouwen. Wat de gemeente u hier heeft verteld klopt dus niet. Volgens mij komt dit omdat gemeentes doorgaans liever bouwen op eigen gronden en buitenstaanders niet graag in hun toekomstplannen wil betrekken om prijsopdrijving tegen te gaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën