Gepost door: seven | 12 november 2009

Joop.nl draait grotendeels op knippen en plakken van gekopieerde content.

Joop.nl is nu ruim een week in de lucht. Een flink aantal artikelen staan inmiddels online en je krijgt al snel de indruk dat de hoeveelheid aan berichten de in de blogwereld redelijk grote en door de Vara gesubsidieerde redactie rechtvaardigt. Dit blijkt schijn. Als je verder kijkt zie je dat een zeer groot deel van die artikelen een op een overgenomen te zijn van oa dagbladen en nieuwssites zoals de Telegraaf, de Pers, NOS, AT5, NRC, Volkskrant, Trouw, deTijd.be, binnenlandsbestuur.nl etc.

Zo’n bericht wordt dan vaak in z’n geheel of deels woord voor woord letterlijk gekopieerd en daarna afgesloten met de zin die een link bevat naar de bron. “lees extern artikel”.

Inmiddels is, als we afgaan op de cijfers van google, al 661 x een artikel geheel of gedeeltelijk geknipt en geplakt en gepresenteerd als Joop.nl content. Hiermee is Joop uiteindelijk niet veel meer dan een veredelde knipsel dienst. Om niet te zeggen een knippen en plakken dienst.
knippen plakken..

Bron: google search naar: “Lees extern artikel” op joop.nl

Advertenties

Responses

  1. zeer interessant, bedankt

  2. Ze hebben inmiddels de standaardzin ‘lees extern artikel’ laten vallen waardoor de telling via google nu bij 3560 stokt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën