Gepost door: seven | 3 mei 2009

GeenStijl opleidingsniveau bezoekers

geenstijl-logo
GeenStijl heeft vergeleken met alle grote krantensites het hoogstopgeleide bezoek. 72 procent van de bezoekers heeft een hogere opleiding tegenover 35 procent van de Nederlanders. Dit blijkt uit de onafhankelijke cijfers van de STIR.
Als je de meest recente maart 2009 cijfers(bezoekers is x1000 ) van de STIR erop naleest kan je zien dat het gemiddelde opleidingsniveau op GS significant hoger is dan bv Volkskrant, Telegraaf, Trouw, AD enz.. Bijvoorbeeld het NRC komt met 67 procent wel in de buurt (en ook de VK met 68 procent ) van GS, maar scoort qua opleidingsniveau nog steeds lager en heeft ook nog lagere bezoekersaantallen. (idem VK)
ps aandeel hoog delen door totaal ( laag, midden en hoog )
geenstijl-opleidingsniveau

Update 5 mei 2009: Wat grafieken om het wat inzichtelijker te maken.

In absolute aantallen gemeten heeft GeenStijl, volgens de STIR defenitie, uitgesplitst naar opleidingsniveau een veel hoger aantal bezoeken van hoogopgeleiden dan het NRC en de Volkskrant. Ruim 2x zoveel bezoeken op GeenStijl door de categorie hoogopgeleid dan bij bv het NRC en ruim eenvijfde meer bezoeken in de categorie hoogopgeleid dan de Volkskrant heeft.
Alleen het AD en zeker de Telegraaf ( laag 8.067, midden 25.424, 22.391 hoog ), en NU.nl die vanwege de hoge aantallen niet netjes in de grafiek paste, gaan qua absoluut bezoek hier overheen, echter als je het daarna relatief bekijkt zie je dat het aandeel hoogopgeleid bij GeenStijl duidelijk het grootst is. (Zie onder)
geenstijl-opleidingsniveau-bezoek-graf1
clipboard07

Relatief is het aandeel hoogopgeleid op GeenStijl als percentage van totaal bezoek per site het hoogst. GeenStijl scoort met ruim 72 procent aanzienlijk hoger, ruim 4 en 5 procentpunt verschil met de eerstvolgende 2 nieuwssites, en feitelijk hoger dan elke andere nieuwssite. ( De GS site Gamert scoort zelfs nog aanzienlijk hoger dan GS zelf.)

Grafiek relatief deel bezoek door hoger opgeleiden : GeenStijl is hier de derde kolom van links, direct na Dumpert en Gamert. Klik op de grafiek voor een grotere afbeelding.

aandeel_hoog_als_percentage_v_totaal_bezoek

Bron: STIR basis xls bestand, zie kolom X Y en Z en rij 203 en verder )met alle ruwe gegevens maart 2009.

Update GeenStijl zelf heeft het bericht overgenomen. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/05/opleidingsniveau.html daar 1814 comments ..


Responses

 1. Hoe wordt dit gemeten? Om de een of andere reden (de comments op GS) weiger ik dit te geloven.
  -edit: STIR, Stichting Internet Reclame doet de meting en gebruiken daarvoor een gescreend panel van 10.000 personen. Het gaat immers om honderden miljoenen reclamegeld in totaal, zo niet meer. Het is meer dan een polletje.-

 2. Sinds wanneer mogen we de meetmethoden van STIR serieus nemen? Laat ze eerst een relevante onderzoeks methode vaststellen voordat we deze cijfers voor waar aannemen. Overigens geloof ik best dat GS hoog opgeleide mensen trekt hoor, maar 1. niet in zulke grote getalen, 2. je hebt nog steeds te maken met de kwaliteit van de website, en als adverteerder die zich op dit deel van de bevolking richt wil je gewoon niet tussen deze content staan.

 3. @Maarten: Dat verklaart gelijk waarom er geen enkele adverteerder op die site te zien is. Evar.
  -edit: Of je komt nooit op GS en kan de ad’s niet zien, of je hebt een adblocker in je browser. Ten tijde van dit nieuws waren er oa ad’s te zien van Vodafone, VPRO, Telfort, HSL enz.=

 4. “De Webmeter is een online bereiksonderzoek dat als standaard dient in de Nederlandse markt met gedetailleerde informatie per website/channel over het netto bereik, contactfrequentie en het profiel van bezoekers.

  De Webmeter, het belangrijkste onderzoek van STIR, is door Intomart GfK en Nedstat ontworpen om een volledig en representatief beeld van het surfgedrag van de online populatie in Nederland te meten. De Webmeter heeft primair als doel om het bereik en de overlap van websites te meten. Hierdoor kunnen mediaplanners reclamecampagnes beter inplannen en kunnen website-eigenaren en exploitanten het profiel van hun bezoekers continu analyseren.” http://www.stir.nl/bereiksonderzoek/onderzoeksmethode/webmeter

 5. 10.000 respondenten bij het STIR panel. http://www.mediaonderzoek.nl/1293/stir-vergroot-panel-naar-10000/ Hoeveel dieper wil je een onderzoek hebben..

  Het Webmeter panel is representatief samengesteld op basis van geslacht, leeftijdsgroepen,
  opleidingsklassen en surfintensiteit thuis en op het werk. PDF http://www.stir.nl/downloads/documenten/Verschillen_Webmeter_en_websitestatistieken.pdf

 6. Gelukkig feiten liegen niet. Ik dacht al: “zijn die mensen die Geen Stijl verdoemen nou zo dom of ben ik nou zo slim….”

 7. Dat is heel begrijpelijk, je moet enig gevoel voor ironie hebben en de Orwelliaanse logica van de staatsmedia kunnen doorzien.

 8. Lol, wist ik al. En over de comments:
  Mensen met een gebrek aan intelligentie willen dit maskeren met dure woorden en dito taalgebruik.
  Geenstijl is er, leer er mee leven.

 9. Wat Dennis zegt @ 6:02 pm

 10. “Ja, ik zou haar doen”, “Geen teen -1”, “ik zou mijn hond er nog vanaf trappen” zijn gewoon slimme spontane opmerkingen van slimme hoogopgeleide mensen. Mensen die dat niet inzien zijn dom.

 11. Wat VanFrikschoten zegt @ 6:15 pm

 12. @ Korreltje Zout zei dit op 4 mei 2009 bij 6:22 pm

  Das Dumpert meestal . Die zijn wat dommer.

 13. Waarom gelijk van die chagrijnige reakties hier bovenaan!?
  Jan diederik, je reaktie is hopelijk sarcastisch anders begrijp ik wel waarom Geenstijl zo hoog scoort als mensen zoals jij daar niet komen.

 14. Wat Korreltje Zout zegt @ 6:22

 15. Ik lees ook Geenstijl. Ben academicus en hou van slap lullen. Correct zwetsen en hyprocriet gedragen is niet mijn ding, daarom zijn de comments zo’n verademing. Heb intussen een IP-ban vanwege boute uitspraken, maar dat mag de pret niet drukken.

 16. Geen stijl is leuk. Juist voor hoger opgeleiden die niet academisch misvormd zijn, mensen dus zoals Rinus, van Frikschoten en natuurlijk Korretje Zout.
  ps heb ook IP ban.

 17. Ach, ik zit ook op HBO niveau met een bovenmodale baan. GeenStijl is kort door de bocht, lomp, bot, satirisch en sarcastisch terwijl het toch vaak echt ergens over gaat. Maar dat hoeft niet altijd.

  Als ik bij mijzelf en de mensen om mij heen kijk hebben zij ook deze insteek, dus het verbaasd mij niet echt nee. Verwar overigens de GS reaguurders niet met die van dumpert. Daar zit wel een overlapping, maar toch een groot verschil in.

 18. Is al lange tijd een doorn in het oog van linkse zuurpruimen dat de subversieve, de literaire, de innovatieve en de voorwaartse kracht in deze samenleving gewoon al een aantal decennia rechts is. Links blijft over, comfortabel gezeteld in regentenzetels, uitgeblust en in het zadel gehouden door het “Ressentiment der Schlechtweggekommenen”. Met weemoed denkt zij terug aan 1968.

 19. Eigenlijk zijn mensen als Rinus juist gewenst op geenstijl. Zal pollen voor reinstatement.

 20. De enige logische conclusie is dat de meeste Geen Stijl lezers nooit reageren.
  Ik zelf lees G.S. om in de gaten te houden wat er aan de lompe kant van de samenleving gebeurt. Een soort leedvermaak over de gecultiveerde domheid die daar opgehemeld wordt. Blijkbaar heb je een hogere opleiding nodig om daar de lol van in te zien.

 21. Ik zit ook vaak op geenstijl. Eigen bedrijf, universitair opgeleid. Ik heb een wat zelfzuchtige en cynische insteek. En voor de rest ben ik weinig serieus. Het leven is een grappig spel, waarin de dood nog niet eens de ergste uitkomst is.
  Geenstijl is een van de blogjes, waar ik eens niet last heb van huilende socialisten, links tuig en groenfronters. En waar ik fijn kan schrijven waar ik zin in heb.

  Voor de rest ben ik dyslectisch. Met alle foudten die mensen daar al standaard maken, val ik wat minder op. Ja, dat is eigenlijk de belangrijkste reden dat ik daar zit. Dat ik dislectis ben.

 22. Hier nog een GS-er met een hogere opleiding met nog enkele post-opleidingen, waar nog meer is afgeleerd. Ik snap dus werkelijk de eerste comments hier niet… Het getuigt niet van jullie intelligentie om zo’n grote groep af te schilderen als dom, omdat hun mening niet in jullie straatje past. We leven in een democratie, sta dan ook open voor andere meningen. Naar mijn mening zijn er harde, maar terechte, uitspraken op GeenStijl, maar het publiek daar is toleranter dan jullie!

 23. Ik ben hoogopgeleid. Universitair, natuurkunde. Geen lullig geschiedenis opleidinkje. Ik geef toe dat geenstijl lomp, hard en ongefundeerd is. Maar dat is juist wat ik er leuk aan vind. Ik moet lachen als moslims hun eigen huis in de fik steken vanwege een tekening. Ik juich het toe als een clown als wilders afstevent op het premierschap. Mijn stem heeft hij. En niet omdat ik het met hem eens ben -politiek kan me niet werkelijk interesseren, misschien als ik zelf mee doe- maar gewoon voor de lol. Ik lach als bankiers een paar miljoen krijgen voor niet gedane diensten.

  Maar waarom dan? Omdat het toch allemaal geen reet uitmaakt voor mij. Ik heb het goed, ik verdien goed en als dat niet meer zo is, ga ik simpelweg deaud. Door omstandigheden of eigen hand.

 24. Jan des Bouvrie
  Helaas heet Rinus op Geenstijl geen Rinus. Mijn insteek kan soms nogal hard zijn. Ik noem de dingen die komen gaan heel ongezouten. Vandaar de IP-ban. Een aantal weken geleden gaf ik te kennen dat je erop kon wachten dat een lone wolf in Nederland de aanval zou openen op het establishment. Met Koninginnedag stond er een tegen de Naald. De wens is de vader van de gedachte bij correct Nederland en somberen voorspellingen vallen slecht. Maar ls je moraal en wensgedachten naast je kunt neerleggen zie je veel aankomen.

 25. Gezien het hoge aantal Wilders-aanhangers onder de GS-reaguurders betwijfel ik de uitslag van dit onderzoek. De Wilders-aanhang typeert zich niet erg als hoogopgeleid (alhoewel dit wel schijnt toe te nemen).

  Maar aan de andere kant, ook ik ben HBO-geschoold en zit met een IP-ban bij GS. Ik had wat kritiek op een stukje van Pritt Stift, een hypocriet artikel dat voor de zoveelste maal uithaalde naar de hoofdredacteur van de Volkskrant met het verwijt dat hij zoveel censureert. Ik vond dat nogal hypocriet en verwees naar het feit dat Pritt geen haar beter was en er ook regelmatig gecensureerd werd op GS (met verwijzing naar de bewijzen die elders op het web te vinden waren). En dit leverde me dus een “weggejorist en opgerot” op. M.a.w. GS houdt zelf niet van kritiek en censureert zelf ook.

  Desalniettemin lees ik wel graag GS, al is het alleen maar om te peilen wat er in de onderbuik van de GS/Telegraaf/Sp!ts-lezer zich afspeelt.

 26. Het zou me niets verbazen als het klopt van het aantal lezers met een hoge opleiding. Ik studeer zelf een masteropleiding aan de tudelft en weet dat vele geenstijl lezen, ik heb er ook een paar lid gemaakt van powned die het eerst allemaal maar niets vonden :-) en nu komen ze er zelfs vaak! Ik vind het grappig om te lezen dat meerdere hier een ban hebben. Ik heb helaas zelf ook een ip/user ban op gs omdat ik een keer een opmerking maakte over paris hilton in een bontkraagjes topic, beetje jammer maar lees het nog steeds met veel plezier!

 27. Mahmoud Ahmadinejad is bijvoorbeeld ook hoogopgeleid. Mahmoud zegt dat in Iran geen homo’s zijn. Mahmoud is van het type ‘reaguurder’: Is hoogopgeleid maar doet domme uitspraken.

 28. Ik wil Femke doen en ik stem op Geert.

 29. GeenStijl moet je lezen met een “sarcasme” bril.. iets wat de “geweune mensch” niet snel zal snappen…

  Snap dat dan!

  Geenstijl++

 30. Voor iemand die de comments van GS leest – en doorziet – is dit natuurlijk in geen verrassing. Al eerder werd (in ik meen HP de Tijd) bijvoorbeeld geschreven dat er gezien de diepgang van diverse GS-discussies nogal wat gepromoveerden etc. lijken te reageren (reaguren).

  Wat bijvoorbeeld mijn partner en ik persoonlijk betreft (beide reaguurder op GS): mijn partner heeft twee academische studies voltooid en rondt momenteel haar promotie af, ikzelf heb twee (overigens zeer verschillende) academische studies afgerond en ben mag ik wel zeggen een wat meer frequente reaguurder op GS.

  Dat specifiek de Volkskrant een veel lager opgeleid publiek trekt is ook zeker conform verwachting. Vooral gezien het lage journalistieke niveau, het patroon aan blunders en grote fouten dat al vele jaren bij de Volkskrant hoort en het bij voorbaat veroordelen van rechts in combinatie met het nagenoeg kritiekloos verdedigen van links. Het ligt dan ook voor de hand dat de Volkskrant toch wat meer laagopgeleiden trekt.

 31. Ik krijg wel de indruk dat de hoogopgeleide GS-lezers frequent een Use-/IP-ban aan de broek krijgen, maar dat ze de site nog wel lezen. Dit betekent dus bijna automatisch dat de reaguursels op GS uit laagopgeleide pen komen? :-)

 32. @ Bert Wagenmaker
  Je probeert te overtuigen van je hoge niveau (mede dankzij de promotie van je partner) maar vervolgens probeer je te beweren dat Geenstijl een hoger ‘jounalistiek niveau’ heeft dan de Volkskrant? Wat dacht je nou?

 33. Geenstijl is grappig. Volkskrant niet. Dat komt omdat er geen linkse grappen zijn. Links mensen vinden de wereld niet grappig, ze voelen zich snel belachelijk gemaakt.

  Voor de rest zal rechts publiek hoger opgeleid zijn. Vanwege een praktische reden, als je meer verdiend profiteer je van een rechts beleid. Links lijkt alleen maar beter opgeleid, maar dat komt vooral omdat hoog opgeleide links menschen constant platformen zoeken om lekker op te kunnen zeuren en discussiëren over het leed in de wereld. De rechtse mens is ondertussen lekker aan het ondernemen, zodat de economie draaiend blijft. Die hoor je niet zo, zolang hij niet teveel geremd wordt in zijn doen en laten.

 34. Voor de IP-banners: volgens mij heeft GS een aantal weken geleden een grote schoonmaak gehouden. Het aantal reaguurders daalde ineens heel sterk. M.i. gelijktijdig met de indiening van de Powned-aanvraag en het bezoek van die commissie die Llink te licht bevond. Moest de boel soms tijdelijk iets beschaafder lijken? Is dat roeren waar het stinkt? Was een week of 4/5 geleden.

 35. reaguurder GeenStijl – Check
  hoog opgeleid – Check
  ip bann – Fail!

 36. 72% !! GS Rules.
  Ja, is dat even een tegenvaller voor al die paarse broeken, aluhoedjes, en GS-haters.
  Volg maar eens een paar discussiedraadjes op GS. Toppie-toppie. Weinig sites die daar ooit aan tippen. En tussendoor heerlijke grappige opmerkingen. Op Spitsnieuws.nl trouwens ook.

  Sommigen schrijven over de bans. Ja, velen hebben een ban. Maar je kunt een excuus schrijven of een soort opstel. En dan mag je terug. Ondergetekende ook een ban, maar wacht op een generaal pardon.
  En ondanks inmiddels vele honderden IP-bans, blijven er vele reacties komen, en men blijft kijken. Moet je ook doen. Kun je zo maar een paar IQ-punten stijgen.

  En dan nog iets: het merendeel van deze GS-bezoekers/studiebollen slikt bijvoorbeeld niet de leugens over Wilders, alsof hij een racist of een xenofoob zou zijn. Denk daar maar eens over na.

 37. ben ook academische reaguurder. Het hoge niveau van humor en juist het foutloze Nederlands vallen me positief op op Geenstijl. Uitkomst verbaast dus niet, hopelijke eyeopener voor het linkschvolk dat het wel verbaast.

 38. Worst 4 mei 2009 bij 8:05 pm
  “Je probeert te overtuigen van je hoge niveau (mede dankzij de promotie van je partner)…”
  Wellicht was mijn commentaar @7.56 wat lastig voor je te vatten, daarom hierbij enige tekstverklaring.
  Mijn tweede alinea begint met “Wat bijvoorbeeld…”. Daarna volgt dan typisch een illustratie van hetgeen in de eerste alinea is gesteld (namelijk dat de populariteit onder hoogopgeleiden geen verrassing is). Aangezien ik vrijwel geen reaguurders persoonlijk ken is het opportuun van de mij wel bekende reaguurders, namelijk partner en mezelf uit te gaan. Het gaat hier om het (met het oog op het onderzoek toch wel toepasselijke) voorbeeld waarin beide personen ieder twee academische studies afrondden en beide bewust tijd besteden aan GS.

  Zie je het grote verschil met de ‘betekenis’ die jij eraan geeft?

  Ik kan me voorstellen dat het beeld even wennen voor je is, aangezien veel stukjesbakkers voor de reguliere media ook nogal eens comments lezen en interpreteren op een vergelijkbare manier als jij nu doet, waardoor een onjuist beeld van GS bij met name de wat naievere lezers ontstaat.

  Qua journalistiek niveau: op de eerste plaats is er natuurlijk de vraag in hoeverre GS een journalistiek medium is, maar goed dat is nog niet wat ik stelde. GS ‘doet iets met nieuwsitems’, waarna het nieuwsfeit betekenis krijgt door de discussie erna, op een manier en met een diepgang die geen krant doet. En dat is lastig vergelijken (dus je precieze vraag is lastig beantwoordbaar). Maar anders gesteld, durf jij echt serieus te zeggen dat je tevreden bent over het niveau van de Volkskrant??

  (PS. Afgaande op hoe je mijn bovenstaande comment las weet ik nog niet hoe belangrijk ik je antwoord als lezer van een krant vind (overigens niet onbeleefd bedoeld)…)

 39. Haha!! Alsof je bij een onderzoeksbureau niet zou kunnen liegen over je leeftijd of opleiding!?
  Sta zelf bij meerdere ingeschreven en heb nog nooit een paspoort of diploma hoeven te tonen.
  Bovenstaande zegt dus niet zoveel…behalve dan dat Geenstijlreaguurders bovengemiddeld vaak liegen over hun leeftijd.
  Wat hen overigens uitermate oninteressant maakt voor onderzoeksbureaus, iets wat ze moeten weten gezien het *kuch*’opleidingsniveau’..

 40. Verder is het natuurlijk een kutsite voor nerds zonder leven..

 41. Nu ik erover nadenk: ook het Finnen bashen is een stuk minder geworden de laatste weken. Roeren waar het stinkt? Eerder braaf zijn, opzitten en pootjes geven om in het omroepbestel te komen. Dan zijn ze misschien wel hun hoogtepunt voorbij. Maybe it’s time to move on. Iemand een idee?

 42. Dat onderzoek toont dus impliciet aan dat domme mensen ook een hoge opleiding kunnen volgen…

 43. Ben technisch ingenieur in Eindhoven die zich gewoon zorgen maakt over de toekomst. Nu is de helft van de Rotterdamse bevolking niet-autochtoon. Gezien hun vruchtbaarheid vraag ik mij in alle ernst af hoe een en ander over pakweg vijf jaar gaat? En in Amsterdam? En elders? Moeten bijvoorbeeld de kruisen van onze kerken? Wordt het bijvorrbeeld geen tijd om de kunstschatten van o.a. het Rijksmuseum in veiligheid te brengen?

 44. En slimme mensen kunnen ook links stemmen, maar dat doen ze niet.

 45. Wisten we al alleen veel mensen denken dat beetje lollig en hard reageren op het internet gelijk staat met laag IQ.

  Hoe meer dure woorden hoe meer de mensen hun domheid willen verbergen.

 46. Zoals al eerder door andere GS-ers gezegd verbaast het resultaat van dit onderzoek mij eigenlijk niet. Als je wat verder kijkt dan de neus van de oude media lang is dan zie je hoeveel scherpe, gevatte, intelligente én grappige comments er geplaatst worden op GS.

  En om even te reageren op Martijn (10:16): het is absoluut waar dat relatief domme mensen een hoge opleiding kunnen volgen, maar dat heeft met dit onderzoek niets te maken. Het spijt me om je vooroordelen-ballonnetje door te moeten prikken maar er komen werkelijk bijzonder veel hoog intelligente en scherpzinnige mensen op GS.

 47. Jammer alleen van die ip ban omdat ik snel was met een telefoon nummer van de moslim knuffelaar René Danen opzoeken (die man die subsidie krijgt om protesten tegen Nederland te organiseren). Achja bespaard weer wat tijd lezen zonder te reaguren.

  Leuk al de mensen hierboven die zich nog voorhouden dat er alleen paupers (tokkies of aso’s) geenstijl bezoeken. Duidelijk bang dat het echt is. Uitspraken als het zijn nerd’s…. denk dan aan jezelf echt weer iets voor simpel denkende sukkel. Die 28% laag opgeleide zijn onze sponsoren voor powned.tv zij betalen met dank aan de slimme reclame. Laag opgeleide nerd’s willen altijd bij een groepje horen.

 48. Zonder gekheid: de conclusie, op basis van dat STIR onderzoek, dat geenstijl bezoekers hoog opgeleid / slim zijn is natuurlijk behoorlijk kortzichtig (hoewel het wel juist kan zijn, het blijkt niet uit de STIR resultaten). Het toont niet veel slimheid en weinig kritieke geest.

  Als men in de uitslagen niet alleen naar het ‘aantal bezoeken’ kijkt maar ook naar het ‘bereik’ dan kan men geen eenduidige conclusie opmaken. Bij websites als NRC en Volkskrant is het bereik juist weer relatief hoger bij de groep hoog opgeleid dan bij de website geenstijl. Geenstijl trekt niet meer hoger opgeleiden. De hoger opgeleiden maken meer bezoeken per bezoeker.

  Verder zijn er ook grote verschillen op basis van leeftijd, sociale klasse en geslacht. Mogelijk zorgt dit voor interferentie. Een MANOVA toets zou nodig moeten zijn om te zien of de verschillen in bepaalde variabelen (opleiding) tussen de websites niet indirect afhangen van andere variabelen (geslacht, sociale klasse en leeftijd).

  Adverteerders zijn vooral geinteresseerd in totale hoeveelheden. Of een website ook direct een bepaalde groep mensen trekt is voor hen minder belangrijk en wordt niet duidelijk grmaakt met de STIR data. Geenstijl trekt tevens ook relatief meer mensen uit een hogere sociale klasse, jongere leeftijd en meer mannen. Als onder die groepen op het internet relatief meer hoger opgeleiden voorkomen dan is een deel van het bezoek van hoger opgeleiden niet direct omdat geenstijl iets inherents heeft dat voor hoger opgeleiden aantrekkelijk is maar omdat geenstijl voor bepaalde groepen aantrekkelijk is waarmee zij indirect een relatief hoger aantal hoger opgeleiden aantrekt.

  Voorbeeld: dumpert heeft niet meer mensen die lievvv zeggen bij een filmpje van een schattig beestje omdat dumpert direct zachtaardige mensen trek, maar omdat dumpert een jonger publiek trekt en dat jonger publiek is zachtaardiger waarmee indirect meer zachtaardige mensen op dumpert komen.

  -edit: Ook bij de bereikcijfers is het relatieve deel bij GS hoger opgeleid. Daarbij zeggen totale bezoeken veel meer en is veel interessanter want iemand die een keer in de maand langkomt om bv zijn abo te verlengen of voor een aanbieding of adreswijziging kan je niet echt een regelmatige lezer van een krantensite noemen, wel? Maar dat ene bezoekje in die ene maand komt wel net zo hard terug in de bereikcijfers als iemand die elke dag een site bezoekt en dus echt regelmatig leest.-

 49. Die laatse alinea loopt een beetje krom maar slimme mensen begrijpen het hopelijk wel. Ik heb me altijd verbaasd over die kattenfilmpjes en aapjes op dumpert. Al dat kuddo gedoe zou verklaard kunnen worden met het idee dat dumpert veel lieve blije mensen trekt omdat dumpert iets heeft dat veel lieve blije mensen trekt. Het kan ook zo zijn dat dumpert iets heeft dat bepaalde groepen trekt (bijvoorbeeld jongeren/tieners) die toevallig relatief liever en blijer zijn.

 50. Leuk artikeltje, maar een klein beetje narekenen van de cijfers geeft de volgende percentages ‘hoogopgeleiden’ GS 72,02 NRC 67,16 VK 68,29 Trouw 51,34

  De stellige bewering bovenin dit artikel wordt hiermee wel een beetje onderuit gehaald, het percentage is het hoogst bij de Volkskrant lezers, en daarna pas bij de NRC. -edit, het percentage is het hoogst bij GS, nml 72 tov 68 bij VK, daarbij zit VK überhaupt op veel lagere absolute aantallen bezoekers van hoger opgeleiden-
  Dat de GS lezers significant hoger opgeleid zijn lijkt mij een iets te wilde bewering!

  Misschien even iets voor academicus Bert, als ‘ie uitgelezen is in de discussies met ‘diepgang’ op GS?

  Trouwens Bert “…het bij voorbaat veroordelen van rechts in combinatie met het nagenoeg kritiekloos verdedigen van links…” gaat natuurlijk niet op voor GS dat het bij voorbaat veroordelen van links in combinatie met het nagenoeg kritiekloos verdedigen van rechts tot haar dagelijkse taak heeft gemaakt.

  Maar dat heb je uiteraard al wel ‘doorzien’.
  Om even in jouw vertrouwde en diepgaande stijl af te sluiten:
  Allemaal leuk en aardig, maar wanneer komt er weer eens een tietentopic?

 51. @Fritzzel 5 mei 2009 bij 12:09 am
  5 en 4 procent verschil relatief gezien in de categorie met GS op een panelpopulatie is zeer zeker statistisch significant.
  Daarbij GS scoort in absolute cijfers ook in aantal bezoeken door de cat hoog ook veel hoger dan de door jouw genoemde kranten.

  GeenStijl heeft in absolute aantallen 6232 in de cat hoog. Dus veel meer bezoeken door de cat hoog op GS dan de Volkskrant of het NRC.

  Zelfs de VPRO gaan ze relatief en absoluut voorbij in het segment hoog.
  De VPRO scoort ook relatief gezien lager dan GeenStijl.
  Cijfers van de VPRO zijn
  laag 127 plus midden 559 plus 1642 hoog maakt een totaal van 2328
  1642 delen door totaal van 2328 = 70,5 procent in de categorie hoog opgeleid. Anderhalf procent lager dan GS.

 52. 5 en 4 procent verschil relatief gezien in de categorie met GS op een panelpopulatie is zeer zeker statistisch significant.

  ———————–fail————————————–

  Het is heel denkbaar dat die significantie op het aantal bezoeken van het hoog opgeleiden relatief ten opzichte van het totaal niet wordt gehaald. Het bereik van 6.6% onder hoog opgeleiden heeft volgens een formule uit dit (http://www.stir.nl/downloads/documenten/Verschillen_Webmeter_en_websitestatistieken.pdf) document een relatieve afwijking van 39%. Dat is op basis van een groep van 4.056 hoog opgeleide panelleden.

  De relatieve aantal bezoeken op geenstijl worden niet bepaald op basis van de 10000 panelleden maar enkel op basis van de 267 hoog opgeleide panelleden, 162 gemiddeld opgeleide pannelleden en de 22 laagopgeleide die geenstijl bezoeken. Het is aannemelijk dat de variantie voor de bezoeken veel hoger is dan de 39% voor het bereik en daarmee is de 5 en 4 procent verschil totaal niet significant.

  -edit: 10.000 panelleden waarvan 6,6 procent in de cat hoog op GS langskomt is alleen al 660 personen in de cat hoog en dus veel meer dan jouw getallen. Fail voor jezelf dus, daarbij zijn in dit artikel de feitelijke bezoeken als bron genomen, niet de cijfers die jij gebruikt dit terwijl je hierboven aangaf dat te weten. Dubbel fail.. ;) –

  -edit 2 nog even nagezocht, alleen de rode cijfers zijn met een grote marge, zwart niet. “een rood getal betekent te weinig waarnemingen voor een betrouwbare meting.” Alle cijfers van GS en de grote kranten staan in het zwart.-

 53. @Martijn
  10.000 STIR panelleden http://www.stir.nl/nieuws , relatief 5 en 4 procentpunt verschil op bezoekersaantallen in een maand van meer dan 6 miljoen op GS in de cat hoog alleen, en bijna 3 mil hoog op NRC en 5 mil op VK, Do the math. De volgende keer schrijf ik als kop, ruim twee keer zoveel bezoeken van hoog opgeleiden op GS ten opzichte van het NRC. en 20 procent meer hoogopgeleiden op GS dan op VK. Eigenlijk heb ik het heel netjes gedaan door de relatieve aantallen te vermelden ipv het absolute bezoek als basis te nemen.

  PS
  Dat onderzoek naar de PVV stemmers laatst van Netwerk http://www.motivaction.nl/153/d:705/Nieuws/Artikelen/Motivaction_Factsheet-Standtv-De-achterban-van-de-PVV/ was gebaseerd op 127 panelleden, kijk dat is amper significant te noemen, maar haalt wel de TV. Go figure.

 54. ps daarbij ga jij in je verhaal uit van andere cijfers, nml bereik. Ik ga uit van de absolute bezoekersaantallen 6,2 miljoen in een maand door hoog opgeleiden op GS terwijl het NRC er amper 2,9 miljoen in hetzelfde hoge segment haalt. Ruim dubbel zoveel bezoek in het hoge segment dus.

  Nu relatief, niet de werkelijkheid vervormen, de kranten zitten allemaal ruim onder de 70 procent aandeel hoog GS zit daar ruim boven. 7 van de 10 , seven out of ten, daar trek ik de grens.

 55. Je pikt eruit wat je uitkomt voor je retoriek. Je argumentatie toont daarmee niet een compleet beeld en is zwak. Op die manier kun je datgene dat je wilt zien altijd wel met slappe argumenten en cijfers onderbouwen. Het maakt dan niet uit wat je wilt zien.

  (Ik ga uit van de absolute bezoekersaantallen) Oja? waarom spreek je in de titel van je blogstukje dan over bezoekers en niet over bezoeken? En absolute aantallen… ach, heeft dat een betekenis in de zin dat de gemiddelde bezoeker van een site slimmer is? Misschien moet je eens de absolute bezoekers aantallen (of pageviews) van hoog opgeleiden van deze (http://www.ndss.org/) site vergelijken met geenstijl.

  En nogmaals, het is niet significant. Dan kun je wel met je ‘go figure’ rondzwaaien en een PVV onderzoekje dat netzo goed niet deugt te voorschijn halen… dat is een dooddoener. Slap gelul. Je hebt het zeker wel nodig om als geenstijl bezoeker als slim te worden aangezien?

  -edit Haal je nu mensen met het syndroom van Down erbij? Klasse argument van je hoor, not-

 56. Toevoeging… je gaat niet, zoals je beweert, uit van de absolute bezoekersaantallen. Absolute aantal hoog opgeleide bezoekers (van de 10.000 stir pannelleden): Geenstijl:268, VK:719, NRC:568. Op geenstijl komen (wel significant) minder bezoekers uit de hoog opgeleide groep dan op de website van de volkskrant.

  De bezoekers op geenstijl komen vaker langs waardoor het aantal bezoeken van hoogopgeleide bezoekers wel hoger uitkomt. Of dat significant is is niet op te maken uit de cijfers en zoals in de vorige post beschreven is het dan nog maar de vraag of de betekenis van het verschil interessant is. Een factor 2 kan best nog wel niet significant zijn. Relatief ten opzichte van het totaal, ofwel gekeken naar het gemiddeld soort bezoek, is het bezoek op geenstijl tov de kranten NRC en Volkskrant zeker niet significant hoger opgeleid. De grens 0,7 is arbitrair en heeft geen bijzondere waarde of betekenis.

  -edit: Dat laatste , de seven out of ten is een grapje vanwege mijn nickname, snap je? Humor vereist enig inzicht, dat blijkt.
  PS 72 procent is nog altijd meer dan 67 en 68 procent, kennelijk ben je dat vergeten en 6,2 miljoen bezoekers in het hoge segment per maand op de GS site tov bv 2,9 miljoen op de NRC site maakt het helemaal duidelijk. Nu ga je verder zeuren en nog wat flamen. Ik heb het niet nodig, jij kennelijk wel je haalt zelfs mensen met Down erbij, dat je nog antwoord krijgt op dit tijdstip is een wonder. Ik geef het NRC zelfs een compliment dat ze in de buurt van GS komen. Je begint een echte vervelio te worden. edit-

 57. Uit de negatieve reacties en het ongeloof vanuit de linksche hoek in reactie op artikel blijkt wel dat het er nog steeds een beetje in zit bij die sozialisten, dat “übermensch/untermensch”-denken.
  De wereld bestaat niet uit “slimme” en “domme” mensen die op basis van hun mening over een beperkt aantal zaken in het ene of andere hokje geduwd kunnen worden.
  Tegen de “ongelovigen” – de resultaten van dit onderzoek gaan om harde reclamepegels. De instantie STIR is er dus alles aan gelegen om die resultaten zo juist mogelijk te laten zijn.
  Denk er nog eens over na?
  (Oh en mensen die vinden dat “gebruik van ‘dure woorden’ is om ‘domheid te maskeren'” … soms zijn er ‘dure woorden’ nodig om een nuance over te brengen die niet in de ‘goedkope woorden’ verpakt zit maar wel overgebracht moet worden … heb je ook iets om over na te denken?)

 58. Tja, deze jongen HBO-er, heeft ook een ip-ban, dus reaguur ik maar weer met een babyface.
  De comments op GS moet je inderdaad zoals al eerder gezegd lezen met een sarcasme bril op.
  Ook, vind ik het erg aangenaam, dat de blinde vlek die in Nederland links zit daar iets minder vaak voorkomt.
  Dat betekent niet dat ik een Wilders aanhanger ben, maar wel tegen gevaarlijke gesubsidieerde groepjes ben, die geweld tegen bepaalde bedrijfstakken en/of mensen niet afkeuren

 59. Raar dat de linkschmenschen het onderzoek onderuit proberen te halen. Was het andersom geweest, dan was het zeker een fantastisch goed onderzoek geweest….

 60. Hoe correcter de reactie, hoe dommer. Slimme mensen hebben namelijk dingen door, kunnen dingen begrijpen, en domme mensen niet. Domme mensen begrijpen niet dat incorrecte reactie gewenst zijn en heel nuttig. Daarom zullen domme mensen geenstijl ook nooit leuk vinden, omdat ze het niet kunnen begrijpen.

 61. Fritzzel 5 mei 2009 12:09 am
  “Trouwens Bert “…het bij voorbaat veroordelen van rechts in combinatie met het nagenoeg kritiekloos verdedigen van links…” gaat natuurlijk niet op voor GS dat het bij voorbaat veroordelen van links in combinatie met het nagenoeg kritiekloos verdedigen van rechts tot haar dagelijkse taak heeft gemaakt.
  Maar dat heb je uiteraard al wel ‘doorzien’.”

  Sterker Fritzzel, het overgrote deel van de GS bezoekers doorziet dat. @9.09 pm karakteriseerde ik GS met “…het nieuwsfeit betekenis krijgt door de discussie erna, op een manier en met een diepgang die geen krant doet.” Kijk je dan naar de discussies op GS waarin ‘linkse’ en ‘rechtse’ reaguurders hun ‘linkse’ en ‘rechtse’ argumenten uitwisselen, dan lijkt het me toch niet nodig veel meer over je stelling te zeggen.

  “Allemaal leuk en aardig, maar wanneer komt er weer eens een tietentopic?”
  Niets mis mee maar wat wil je zeggen? “Hoog opgeleiden houden niet van tieten…” “Als het woord tieten in een topic wordt genoemd kan tijdens het vorige topic geen serieuze discussie zijn gevoerd”. Mochten dit inderdaad jouw aannamen zijn dan is het wellicht goed je te realiseren dat niet gezegd is dat álle bezoekers van GS hoogopgeleid zijn. Er zijn toch ook nog steeds weleens niet hoogopgeleide bezoekers die (zelfs per ongeluk) op GS komen (maar wellicht zijn dat ook slimme mensen die nog bezig zijn om hun hoge opleiding te behalen).

  Met betrekking tot je opmerkingen over de cijfers lijkt het me niet relevant daar nog iets over te zeggen, gezien wat seven daar al over gezegd heeft.

  Misschien eens tijd voor een paradigmashift?

 62. Intelligente mensen en PVV’ers mensen op GS? Doorgaans is politiek correcte linkschmensen en Finnen geen lang leven beschoren in GS discussies. Hun zwakke punten worden snel onderkend, waarna een vlotte torpedering volgt. Uitzondering is de Bijstandskoning. Maar dat zou wel eens een mol van GS kunnen zijn. Menige andere reaguurder had allang een IP-ban aan zijn broek gehad. Wat correct Nederland natuurlijk vooral stoort, is dat reaguurders zich geen bal aantrekken van de zedenpreken van wie dan ook, maar er de voorkeur aan geeft zelf na te denken. Menschen, die sich erfrechen, zu denken was sie wollen, zijn natuurlijk nooit populair bij moraalridders. Niemand in de gevestigde orde of linkse bewegingen is bij machte haalbare oplossingen aan te dragen voor de werkelijke problemen. Maar ze klagen bijv. wel dat Wilders dat niet doet. Een heleboel slimme mensen stemmen niet op Wilders, omdat ze het met Wilders eens zijn, maar omdat ze doorzien hebben dat die gevestigde orde weg moet. En daar is Wilders een middel voor. En op GS vind je dan een leuke uitlaatklep.
  Dat intelligente mensen met goede banen maar langzaam opduiken bij de PVV? Die hebben veel te verliezen, want links en correct Nederland is rancuneus, dus je mag het wel denken, maar niet zeggen, anders wordr je genaaid in je carriere. De “gewone” man heeft minder te verliezen, dus die kan wat sneller recht voor zijn raap zijn.

 63. Terug lezend is er een opvallende correlatie tussen academisch geschoold én een IP Ban op GS. Deze trend kan ik uit eigen ervaring bevestigen.

  -edit: Of het is zo dat mensen met een IP ban geen andere plek hebben om te reageren dan op de blogs reaguren die vanaf GS gelinkt worden.-

 64. Ongezien de typhus aan alle modoms.

 65. Ik ben academisch opgeleid, heb een fulltime job en run daarnaast een eigen bedrijf dat NIET op subsidiegelden teert. Ofschoon mijn politieke voorkeur LINKSCH is, heb ik op Geenstijl.nl mijn plek gevonden. Waarom? Omdat Geenstijl.nl linkse machtswellustelingen en maatschappijverziekers zoals Hans Alders, Wim Kok, Eveline Herfkens, Hubert Möllenkamp, Ad Melkert en nog een handvol andere SlinkSe roergangers aan de schandpaal heeft genageld en indien nodig blijft nagelen.
  Deze open, non-nonsense approach enerzijds en de relativerende humor van de diverse redactieleden en reaguurders anderzijds laten me het Haagsche zuur beter bekomen. Geenstijl.nl, ook geschikt voor LINKSCHMENSCHEN!

 66. Leuke edits maar geen argumenten. Er zijn geen 6,2 miljoen bezoekers maar 6,2 miljoen bezoeken. Het aantal bezoekers bij geenstijl is enkel 268.

  Het syndroom van down wordt er niet bijgehaald om te flamen en je hebt er blijkbaar ook geen goede respons op behalve dan het te bagatelliseren. De site over het syndroom van down is enkel een illustratie om aan te duidden dat een absoluut aantal bezoekers niks hoeft te zeggen over de gemiddelde opleiding van de bezoekers. Het is niet bedoeld om iets negatiefs te zeggen over mensen met het syndroom.

  Ik heb nog niet vermeld dat er ook nog een behoorlijke systematische fout wordt gemaakt. Men gaat uit van een verdeling die gelijk is aan de gemiddelde Nederlander. Dit hoeft echter niet hetzelfde te zijn als als de gemiddelde Nederlandse internetter. Men heeft in de panelgroep bijvoorbeeld 4722 mannen en 5062 vrouwen. Van de panelgroep krijgt geenstijl voor iedere vrouwelijke bezoeker 5 mannelijke bezoekers. Dit hoeft geen afspiegeling te zijn van de realiteit. Het is niet ondenkbaar dat meer mannen het internet bezoeken dan vrouwen. Het is opvallend dat geenstijl veel meer bezoeken krijgt terwijl het aantal bezoekers lager is. Mogelijk kan dit komen door een derdelijke systematische fout. Van de 10.000 panelleden zijn er bijvoorbeeld 3.419 50 jaar en ouder omdat er in de Nederlandse samenleving 5 miljoen mensen 50 jaar en ouder zijn. Ik kan me voorstellen dat hier een correctie nodig zou moeten zijn en dat er relatief minder ouderen op het internet komen dan jongeren. Maar ik zal vast wel een linksmensch zijn die probeert een onderzoek onderuit te halen. Hoppa prima argument om mij onderuit te vegen, applaus.

  -edit: Houd een sop. Acceptatie van de realiteit http://www.stir.nl/nieuws heeft tijd nodig, dat begrijp ik maar je begint te lijken op een fundamentalistische VK aanbidder en gezien je laatste zin besef je je dat terdege, je hebt duidelijk geen verstand van statistiek en blaat alleen een pdfje na die ik gelinkt heb..
  Kolom P 205 in de xls sheet 8.653.000 is het totale bezoek in maart volgens de STIR geen 6,2 mil dat is alleen de cat. Hoog. Jij verwart , expres? ,bezoek met bereik, De STIR heeft het over bezoekers (bezoeken) in een maand. PS en je getal is ook fout ook qua bereik is het aandeel 4,3 procent, cel C 205, dat maakt dus met een panel van 10k in elk geval 430 panelleden die langs zijn geweest, ofwel 4,3 procent van de NL bevolking boven de 13 jaar 13.665.000 mensen volgens het Universa tabblad komt dus nog altijd op circa 587595 bereik volgens de stir
  Als je een P-toets uitvoert komt je op p < 0.05 uit dus statistisch significant. –

 67. @hond

  Je argument dat STIR alle belang heeft om goede resultaten te tonen is indirect. Je doet een beroep op de goede naam van STIR maar zelfs iemand met een goede naam kan fouten maken. Je hebt geen directe argumenten tegen de bezwaren over de lage significantie van de resultaten. Daarnaast heeft STIR niet specifiek het doel om te laten zien dat sites significant van elkaar verschillen. Als iemand de goede resultaten verkeerd interpreteerd (en gebruikt voor een secundair doel) kun je niet een beroep doen op de juistheid van die resultaten (en de goede naam van STIR).

  -edit Houd een sop Als je een P-toets uitvoert komt je op p < 0.05 uit dus statistisch significant en alle waardes van GS en de grote kranten zijn in het zwart en niet in het rood geschreven en dus een betrouwbare meting volgens de verklaring van de STIR-

 68. Is Martijn soms de op GS begniffelde onderzoekert van de aanplakbordenescapade in Amsterdam? Ik bespeur een dwangmatige ijver om de ‘fout mens’ onderuit te halen.

 69. Links is per definitie dom, kortzichtig of naief..

 70. Slimme mensen lezen Geen Stijl. Domme mensen schrijven er.

  Er kijken vast ook gemiddeld veel academici naar Slimme Meiden (op Twitter blijken ze ervan te smullen). Maakt dat de content van dat programma intelligenter?
  PS: ook ik geniet – onder een andere naam – een IP-ban op GS. Ik vermoed wegens te genuanceerd en antipopulistisch reageren.

  -edit: Of het is zo dat mensen met een IP ban geen andere plek hebben om te reageren dan op de blogs die vanaf GS gelinkt worden.- Op GS staan er ook nog zo’n 1770 reacties na aanleiding van dit artikel, en als je daar iets over wil zeggen reaguur je zonder bannatuurlijk gewoon daar op GS waar het meeste publiek zit. Zag trouwens zeer veel mensen melding maken waaruit blijkt dat het niveau onder reaguurders zo mogelijk nog hoger ligt, de Ph-D vliegen je om de oren, wellicht een interessant onderwerp om ook ooit een onderzoek naar te doen voor de STIR?-

 71. Ik heb ook een PhD en komend jaar rond ik een tweede PhD af. Verder heb ik een vriendin met cup D die regelmatig modellen werk doet en uiteraard rij ik in een Jaguar. Het vliegt inderdaad om je oren.

  -edit: STIR werkt met een gescreend panel, op GS worden regelmatig zeer goede discussies tussen de reaguurders gevoerd.
  Dijkshoorn tijdens DWDD: je hebt een bepaald beeld van geenstijl, maar ik heb nog nooit zoveel intellectuelen bij elkaar in een topic gezien (…) praten over gedichten waar maak je dat nog mee http://www.dumpert.nl/mediabase/255391/5179025f/nico_dijkshoorn_in_dwdd.html
  na 5 minuutjes.. maar wat hij daarvoor zegt is ook interessant.

  Wat jou lollige claim betreft, pics or it didn’t happen enne ga nu maar trollen op een ander blog.-

 72. Update geplaatst hieboven. Wat grafiekjes om het wat inzichterlijker te maken voor degene die moeite met de cijfers hebben.

  Absoluten aantallen bezoek volgens de STIR defenitie in een maand (x1000) uitgesplitst naar opleidingsniveau.

  Relatief aandeel hoog als percentage van totaal bezoek per site. GeenStijl scoort met ruim 72 procent aanzienlijk hoger (ruim 4 en 5 procentpunten verschil met de eerstvolgende 2 site’s )dan elke andere krantensite. (PS de GS subsite Gamert scoort zelfs nog aanzienlijk hoger dan GS zelf)

  Nog een quote
  “Naarmate ook kleinere sites tot STIR toetraden werd het panel stapsgewijs vergroot om de betrouwbaarheid te kunnen waarborgen.

  In het panel van STIR zijn ook 1.000 respondenten opgenomen die nooit op internet komen. Dit is bewust gedaan om het panel niet alleen voor de surfpopulatie representatief te laten zijn, maar voor de gehele Nederlandse bevolking” http://www.stir.nl/nieuws

 73. Voor alle duidelijkheid. Ik wil niet beweren dat op GeenStijl voornamelijk domme bezoekers komen en geen intellectuelen. Ik beargumenteer enkel dat conclusies op basis van de stir data kant noch wal slaan. Dat ik beargumenteer dat uit de stir data niet valt op te maken dat de geenstijl bezoeker niet (significant) hoger opgeleid is of slimmer dan de bezoekers van andere sites wil nog niet betekenen dat ik meen dat de gemiddelde geenstijl bezoeker niet slim zou zijn. Daarnaast zou een verband best wel aanwezig kunnen zijn ook al toont een test dit niet aan. Een negatieve test zegt enkel dat het verband niet groot genoeg is om significant meetbaar te zijn. Een negatieve test zegt niet dat het verband niet aanwezig is.

  Het zal best zo kunnen zijn dat op GeenStijl (veel) goede discussies worden gevoerd. De manier waarop de stir data wordt geinterpreteerd en in gemanipuleerde/gereduceerde vorm worden gepubliceerd is echter geen goed voorbeeld van hoe men goede discussies voert. De argumentatie staat bol van de drogredenaties. Helaas ziet men dit vaker op GeenStijl (en in minstens net zo grote mate op andere sites) en lijkt het er op dat die kromme redenaties niet altijd als ironie en humor zijn bedoeld. Ik twijfel ook sterk of je de stir data op een slechte manier interpreteerd voor de grap of omdat je het gewoon echt niet goed, kritisch, naar de data kunt kijken.

 74. edit: kunt of wilt kijken.

 75. Hilarisch hoe sommige mensen er niet mee om kunnen gaan dat de door hen verguisde GS-ers toch hogeropgeleid zijn dan zij zouden willen. Ik kan me voorstellen dat ze dat gewoon niet kunnen accepteren, genoemd volk moet in hun ogen uiteraard dom asotuig zijn, Tokkies en kaalkoppen. Want rechts is dom. En als ze niet dom zijn, dan zijn ze slecht, echter dat soort conservatief links zou eens een goede blik in de spiegel moeten nemen en beseffen dat ze zelf veel meer lijken op de door hun gecreeërde spookbeelden.

 76. In absolute aantallen en relatief heeft bv de Volkskrant veel meer bezoek van laag opgeleiden dan GeenStijl

 77. LOL : In absolute aantallen heeft de Telegraaf de meeste hoog opgeleide lezers. Zelfs al zou je alle PCM kranten bij elkaar nemen heeft de Telegraaf nog steeds meer hoog opgeleide lezers.

 78. Spitsnieuws scoort ook aardig hoog 64 procent in de hoogste opleidingscat., en houdt aardig wat kranten achter zich. Maar dat komt natuurlijk ook omdat ze zo prominente plek op de GS site zelf hebben.. ;)

 79. @Hoi Seven

  Ik heb niet alle comments gelezen, maar ga ervan uit dat ik ook in de meting ben meegenomen. De gemiddelde opleiding, zou anders veel lager zijn uitgekomen :)

  Kom je ook weer eens bij mij langs? Mis je!!1

 80. […] GeenStijl opleidingsniveau bezoekers GeenStijl heeft vergeleken met alle grote krantensites het hoogst opgeleide bezoek. 72 procent van de bezoekers heeft […] […]

 81. Dit topic bewijst het ook weer: een riedeltje GS-reaguurders die het ABN machtig zijn zonder te vervallen in tokkie- of MSN-Nederlands.

 82. Ik ben ook hoogopgeleit en geenstijl bezoekr maar soms zeggen hun dat ik een kansloze laag opgeleit persoon bent maar de Geenstijl heeft daar niet gelijk op!

 83. […] bestaat voor 70% uit mannen. Om precies te zijn: jonge, hoog opgeleide, goed verdienende mannen. [Zie ook dit eerdere onderzoek op basis van cijfers van de STIR] Driekwart van hen is tussen de 25 en 35 jaar oud. Bijna driekwart heeft hbo of wetenschappelijk […]

 84. Wat een flauwekul allemaal. Cijfers die niets zeggen, en die alleen maar worden geproduceerd om Geen Stijl een enigszins intellectueel tintje te geven. We hebben geen tabellen nodig om te weten dat het domste deel van onze samenleving zich achter geen Geen Stijl schaart en dat de intelligentsia alleen Geen Stijl leest om een beetje op de hoogte te blijven van wat er in de onderbuiken van die mensen omgaat.

 85. Benieuwd naar de onderzoeksmethodiek, want als ik de teksten lees zou je dat niet denken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën